Wat is het verschil tussen een analoge en een digitale schakelklok?

Een belangrijke onderscheidende factor voor schakelklokken is hoe de klok werkt, elektrisch of mechanisch. Er wordt daarom onderscheid gemaakt tussen analoge (mechanische) en digitale (elektrische) schakelklokken.


analoge (mechanische) schakelklok

Analoge schakelklokken hebben meestal een bovenliggende handschakelaar waarmee het apparaat in-, uitgeschakeld of in de automatische modus kan worden gezet. De stroomtoevoer naar de verbruiker wordt geregeld via schakelknoppen, die in een cirkel zijn gerangschikt en elk een tijd hebben. Uitgetrokken schakelknoppen zorgen ervoor dat de klok omschakelt.


digitale (elektrische) schakelklok

Een digitale timer toont het schakelprogramma en nog veel meer informatie op een LC-display. In tegenstelling tot de analoge schakelklok biedt deze veel meer mogelijkheden voor programmering en besturing. Voor een bepaald aantal geheugenplaatsen kunnen schakelprogramma’s worden gedefinieerd, die dan automatisch door de schakelklok worden uitgevoerd.

divider icon

Waarom kiezen voor Serelec?

  • checkmark icon

    Jarenlange ervaring en een groot en internationaal netwerk gecombineerd met de toegankelijkheid en flexibiliteit van een familiebedrijf, maken van Serelec de ideale partner.

  • checkmark icon

    Bij Serelec ben je geen nummertje. Ons doel is oplossingen bieden die optimaal zijn voor de klant en zijn specifieke noden en wensen.

  • checkmark icon

    De belangrijkste troef van Serelec is de aandacht die we besteden aan het verlenen van ondersteuning van onze producten.

Interesse?

We helpen je graag!

contacteer ons

Hulp nodig?

Wij kunnen helpen als de beste! Chat, bel, mail of meld je gewoon aan en raadpleeg onze kennisdatabank hieronder

divider icon